Montažne kuće - Tipovi

Montažne vikend kuće Tip Golija
Montažne vikend kuće Tip Golija
Montažne kuće do 50 m2
Montažne kuće do 50 m2
Montažne kuće od 50 do 100m2
Montažne kuće od 50 do 100m2
Montažne kuće preko 100m2
Montažne kuće preko 100m2

Tehnički opis - Montažne kuće

Objekti su projektovani kao tipski, slobodnostojeći. Projektovanje je izvršeno u modularnom sistemu, sa veličinom modula 120 x 260 cm i 60 x 260 cm, i  prefabrikovanih sitno panelnih elemenata.

Objekti imaju namenu porodičnih stambenih zgrada, pa se prilikom projektovanja vodilo računa da objekat zadovoljava važeće propise, funkcionalnost i klimatske uslove III zone.

Zidni elementi

Zidni elementi tipskih montažnih kuća izrađuju se u našoj radionici u modularnoj meri 120 × 260 i 60 × 260 cm. Mogu biti fasadni ili pregradni, puni ili sa ugrađenom stolarijom. Fasadni zid moze biti jaceg preseka – po zelji Kupca. Konstrukciju elemenata čini drveni ram debljine 80 mm koji se obostrano oblaže ivericom debljine 10 mm. Između obloga stavlja se mineralna vuna od 80 mm i PVC folija kao parna brana. Nakon montaže objekta,  vrši se oblaganje fasadnih zidova građevinskim stiroporom od 40 mm, malterisanje i nanošenje akrilne zaribane ili zaglađene fasade. Sa unutrašnje strane zidovi se oblažu gips-pločom debljine 9,5 mm, spojevi se obradjuju trakom i ispunjačem i vrši se kompletno gletovanje i malanje disperzivnom bojom u dva premaza u tonu po želji kupca.. Elementi za sanitarne prostorije i delove kuhinje se oblažu vodootpornim gips-karton pločama d=12,5 mm.

Montažne kuće-ivanjica, Izgled spoljni zid
Presek zida - fasadni
Materijal mm
1. Gips-karton-ploča 9,50
2. Iverica 10,00
3. PVC folija 0,15
4. Mineralna vuna 80,00
5. Iverica ( OSB Ploča ) 10,00
6. Fasadni lepak sa vazdušnim prostorom 10,00
7. Stiropor 50,00
8. Fasadni lepak sa mrežicom 5,00
9. Zaribana akrilna fasada 2,00
UKUPNO 177,00
Montažne kuće-ivanjica, Izgled unutrašnji zid
Presek zida - unutrašni:
Materijal mm
1. Gips-karton-ploča 9,50
2. Iverica (OSB Ploča) 10,00
3. Mineralna vuna 40,00
5. Iverica(OSB Ploča) 10,00
6. Gips-karton-ploča 9,50
UKUPNO 119,00

Montaža elemenata

Montaža elemenata i spajanje u jednu celinu vrši se pomoću drvenih temeljača, venčanica i lajsni koje se ubacuju u prethodno urađene žljebove. Temeljače dimenzije 8/4 cm se prethodno premazuju bitulitom i ankrerišu za soklene zidove metalnim "L" profilima u toku montaže.. Kondor rolna, seče se na trake koje se postavljaju ispod svih zidnih elemenata, odnosno temeljača. Prilikom izrade, u zidne elemente ugrađuju se gibljiva, bulžir, creva za razvod struje (struja nije razvedena).

Stolarija

Stolarija se radi od zdrave i suve čamove građe. Prema zahtevima prostorija određuju se dimenzije otvora. Unutrašnja vrata su duplošperovana ili kraft-master, puna ili polustaklena. Na zahtev kupca, prozori mogu biti okovani okovom za otvaranje oko obe ose. Zastakljivanje stolarije vrši se termoizolacionim staklom 4 + 12 + 4 mm.

Balkonska vrata i prozori su jednostruki, jednodelni-ekranski, otvaraju se oko vertikalne osovine, izuzev prozora 60x60 cm koji se otvara oko obe osovine pomoću okretno-nagibnog okova. U sklopu prozora i balkonskih vrata rade se kapci sa pokretnim žaluzinama. Ulazna vrata su jednokrilna puna ili poluzastakljena bez nadsvetla, sa podelom u kombinaciji tablica i staklenih površina. Stolarija se izrađuje od kvalitetnog suvog i zdravog čamovog drveta. Takođe na zahtev kupca može se dogovoriti i ugradnja PVC stolarije izrađene od petokomornih profila, aluminijumske, drvo-aluminijum ili aluminijum-drvo stolarije.  Vrstu stolarije kao i njene dimenzije precizno odredjujemo prilikom  potpisivanja ugovora. Ulazna vrata su obezbeđena sigurnosnom bravom sa uloškom, a ostala vrata običnim bravama.

Sva stolarija se boji sadolinom u boji po želji Kupca.

Krovna konstrukcija

Krovna konstrukcija se pravi od rešetkastih nosača, u svemu prema statističkom proračunu. Montaža nosača se vrši preko zidne konstrukcije na modularnom rastojanju i ankerisanjem pomoću odgovarajućih metalnih profila. Krovni nosači daščaju se čamovom daskom od 24 mm u krovnim ravnima, plafonskim letvama u plafonskim ravnima i vertikalnim i horizontalnim spregovima, tako da se postiže prostorna stabilnost krova i objekta.

Preko daščane oplate postavlja se ter-hartija, podužne i poprečne letve preseka 24x48 mm, cime se dobija provetravanje ispod krovnog pokrivača. Kalkanski delovi se oblažu ivericom, preko nje stiropor i fasada. Venci krova se opšivaju čamovom rendisanom daskom, a strehe profilisanom daskom-lamperijom preko letvi preseka 40x48 mm. Venci i strehe se boje sadolinom u boji po želji Kupca. Na zahtev Kupca opšivka strehe može biti urađena sa aluminijumskim profilisanim limom u nekoj od osnovnih boja.

Pokrivanje krova vrši se standardnim crepom M 222. Postoji mogućnost  ugradnje neke druge pokrivke kao tegole, onduline kao i drugim pokrivkama zavisno od potreba i želja Kupaca.

Plafonska konstrukcija

Plafonska konstrukcija montažnih kuća se sastoji od roštilja, izolacije, parne brane i plafonske obloge. Preko donjeg pojasa krovnih nosaca postavlja se plafonski roštilj od pocinkovanih metalnih UD-CD profila, preko roštilja PVC folija kao parna brana i gips-karton ploča d = 9,5 mm. Sa gornje strane stavlja se mineralna vuna 80mm. Uz plafonsku oblogu isporučuje se ispunjač i trake za obradu spojeva i vrši se kompletno malanje disperzivnom bojom u dva premaza.

Montažne kuće-ivanjica, Plafonska konstrukcija Presek - Plafonska konstrukcija
Materijal mm
1. Gips-karton-ploča 9,50
2. PVC folija 0,15
3. Drvena letva 60x40,00
4. Vazdušni prostor 40,00
5. Mineralna vuna 100,00

UKUPNO 189,65